• Begonia-48.jpg

Bégonia Village: 3 assistentiewoningmythes doorbreken

26-01-2023 Door ridder

“Assistentiewoningen” een begrip waar heel wat informatie over circuleert. Zo veel dat je bijna niet meer weet wat juist of fout is. Wij doorbreken graag enkele mythes om jou te voorzien van de correcte informatie.

“Ik wil intrekken in een serviceflat… Of nee een assistentiewoning…. Of heet het dan toch een zorgwoning.”

De term zelf roept al veel verwarring op. Is het nu serviceflat, zorgwoning of assistentiewoning? De enige correcte term is, sinds 1 januari 2013, “erkende assistentiewoning”. Enkel wanneer het gaat over erkende assistentiewoningen ben je zeker dat het over woningen gaat die voldoen aan de wettelijke vereisten van de Vlaamse of Waalse regering. En ja, Bégonia Village hoort daarbij!

“Je zelfstandigheid wordt afgenomen”

Nee, dit is helemaal niet juist! Bégonia Village biedt je zoveel zelfstandigheid als je zelf wil. Jouw (t)huis in Bégonia Village is volledig van jou! Je kan gaan en staan waar je wil met medebewoners, familie of vrienden. Je kan kiezen welke van onze diensten je gebruikt. De was of de strijk laten doen of iemand om je boodschappen sturen? Het kan allemaal!

“Je leeft met iedereen samen”

Nee, tuurlijk niet! Bij Bégonia Village heb je jouw eigen woning. In de woning van 50m2 kan je relaxen in een lichtrijke woonkamer en beschik je over een functionele en volledig uitgeruste keuken. Slapen doe je in alle rust in een ruime slaapkamer. De badkamer met inloopdouche bevindt zich vlakbij de slaapkamer. Ons complex bestaat uit 65 individuele woningen, die uitkijken op een groene oase met petaquebaan en ons restaurant. Je hebt daarbovenop zelf de keuze wat je met en zonder de andere bewoners doet.

Heb je een vraag over Bégonia Village? Wil je meer informatie krijgen over wonen in onze Bégonia Village? Vul dan ons contactformulier in of maak jouw afspraak!

Recente berichten

'Verhuizen naar een assistentiewoning is je vrijheid opgeven’, hoor je weleens. Niet is minder waar bij Bégonia Village! In een assistentiewoning profiteer je van optimale privacy. En je doet pas beroep op onze dienstverlening als dat nodig is.
Kom op 19 & 20 november Bégonia Village bezoeken. Benieuwd naar ons aanbod assistentiewoningen? Volg een rondleiding op het domein, bekijk onze modelwoning en leer al onze diensten kennen.
Een verhuis naar een assistentiewoning is een grote stap in jouw leven! Het voelt alsof je een hoofdstuk afsluit en je nog niet weet wat het volgende kan brengen. Waar moet ik naar zoeken? Op wat moet ik letten? Wat kan ik verwachten? Hoe ziet mijn ideale assistentiewoning eruit? Bégonia Village helpt je een handje en bied je dé ideale vragenlijst aan om jou alle antwoorden te geven.
Wie wil investeren, investeert best in (zorg)vastgoed. Het is een betrouwbare en slimme investering om meer uit jouw geld te halen. Je neemt geen onnodig risico die bijvoorbeeld aandelen met zich meebrengen. Je geniet bovendien bij een investering in Bégonia Village’s zorgvastgoed van een vast nettorendement van 3%.
“Assistentiewoningen” een begrip waar heel wat informatie over circuleert. Zo veel dat je bijna niet meer weet wat juist of fout is. Wij doorbreken graag enkele mythes om jou te voorzien van de correcte informatie.
Bégonia Village ligt in een rustige woonwijk in Moeskroen en bestaat uit 65 individuele woningen. Elke woning van 50m² heeft een lichtrijke woonkamer, ruime slaapkamer, volledig uitgeruste keuken en een badkamer met inloopdouche. Misschien heb je dat thuis ook allemaal, maar bij Bégonia Village ligt alles op het gelijkvloers. Hierdoor is alles een pak toegankelijker en heb jij minder huishoudelijke taken!
Bégonia Village: een seniorencomplex waar je in alle rust kan genieten van je oude dag. Maar hoe gaat dat dan in z’n werking? En wat mag allemaal? In deze blog vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.
Bégonia Village is aangepast op het punt dat alle vragen, bekommernissen en problemen van de residenten worden opgelost. Onze gelijksvloerwoningen zijn volledig aangepast. Denk aan hulpmiddelen in de badkamer, rolstoelvriendelijke gronden en 24/7 permanentie.  Maar wat als je het gevoel hebt dat je al die extra hulp nog niet nodig hebt, maar je huis bent ontgroeit?
Een prachtig uitzicht over je eigen wijngaard, een lekker glas wijn in je hand en geen zorgen over financiën. Klinkt dit als jouw droomtoekomst? Het kan werkelijkheid worden! Maar hoe? Door te sparen of te investeren in een assistentiewoning, zoals Bégonia Village?
© 2024. Webdesign by Ridder

Cookies - Privacybeleid - Disclaimer